Catering in Deventer – Bielderman, een vertrouwd gezicht.

Teunis Bielderman sr.

Het begon allemaal in 1921. Teunis Bielderman sr. start een Vleeschhouwerij aan de Holterweg in Colmschate, toen nog gemeente Diepenveen. Al snel leerde hij al dat onderscheid in zijn ambacht, het verschil kon maken. Uiteraard was het assortiment beperkt, doch een neus voor kwaliteit had hij zeker gezien het grote aantal tevreden en terug kerende klanten.

Teunis Bielderman 1925

Mede hierdoor, ondanks het feit dat het dorp Colmschate slechts 400 inwoners telde besloot hij al gauw om een paar 100 meter verderop een nieuw pand te bouwen, ook aan de Holterweg. Daar werd er -voor die tijd- een supermoderne slagerij gebouwd met alle mogelijkheden die er voor handen waren.

Teunis Bielderman jr.

Halverwege de jaren 50 nam Teunis Bielderman jr. het bedrijf over. De ene na de andere verbouwing volgden zich snel op. Van catering was toen nog geen sprake. Maar net als nu is de sleutel tot succes een goed ambachtelijk product tegen een eerlijke prijs.

In de loop der tijd is er veel veranderd in het assortiment. De jaren 60 stonden in het teken van “de Chinees” en de Barbecue waaide over uit Amerika. In de jaren 70 werd het gezellig om met familie en/of vrienden te Fonduen of Gourmetten. Allemaal trends waar je als slager direct op moet inspelen. Daarna volgden de kant-en-klaar maaltijden en de “snelle hap” artikelen, marktbewegingen waar Slagerij Bielderman direct en met succes op insprong.

De basis voor de catering (zonder dat men zich hier overigens bewust van is geweest) was gelegd. Het familiebedrijf met personeel ontwikkelde zich verder en verder, mede door het groeiende aanbod in de diverse vakopleidingen.

Dick Bielderman

Eind jaren tachtig werd het familiebedrijf voortgezet door de derde generatie in de persoon van Dick Bielderman. Nog steeds worden de recepturen van vroeger (aangepast aan deze tijd) met succes gebruikt om net als Teunis Bielderman senior en junior onderscheidend te zijn in de markt.

van Colmschate naar Bathmen

In 2005 verhuisde Bielderman Catering van Colmschate wat toen inmiddels door Deventer was geannexeerd naar het 10 kilometer verder op gelegen dorp Bathmen (nu ook gemeente Deventer) om daar de catering productie te verhogen en om zodoende ook verder regionaal uit te kunnen breiden.

Nieuwe keuken

Sinds 2017 hebben we de beschikking gekregen over een multifunctionele en moderne horeca keuken met de nieuwste apparatuur en een geklimatiseerde werk omgeving (zie fotoreportage onderaan deze pagina).

Onze hammen, patés, salades, maaltijden, etc. worden nog steeds door onszelf in eigen beheer geproduceerd. Trendy producten en creatieve arrangementen, wij blijven het een uitdaging vinden om de trend te zetten en bewust onze grondstoffen uit te kiezen, alsmede maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

De particuliere markt is erg belangrijk voor ons, maar met grote feesten of evenementen hebben wij ook ruime ervaring. Bedrijven en instellingen als Auping, Euroma, Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), Ernst&Young, Jumbo, Rabobank, Gemeente Deventer, VVV Deventer (Partner) etc. etc. zijn zomaar een paar gevestigde namen waar wij de catering regelmatig voor hebben mogen verzorgen.

Buffetten tot 5000 personen verzorgen wij met hetzelfde gemak en met de zelfde passie als een mooie schotel voor 4 personen.

Van tenten met de nodige tafels, stoelen en feestelijke aankleding tot bediening en alle benodigde food en non-food, wij verzorgen het graag voor u in een totaalconcept.

Kijkt u maar eens naar ons assortiment en overtuig u van de vele door onszelf ontwikkelde producten en mogelijkheden.

Inmiddels is ook de 4e generatie al regelmatig aan het werk in het familiebedrijf Bielderman Catering. Samen met onze enthousiaste medewerkers blijven we met de kennis uit het verleden, ons richten op een prachtige toekomst.

Wij hopen u graag van dienst te kunnen zijn;

Familie Bielderman en medewerkers

Neem eens een kijkje in onze moderne keuken…

Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering
Kom even binnen kijken bij Bielderman Catering